×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
کرونا و ویروس سودجویی…

کرونا و ویروس سودجویی…

گروه یادداشت و تحلیل اجتماعی پایشگر: محمدآقازاده – آدام اسمیت” اولین تئوریسن بازار آزاد می‌گوید وقتی ما به موقع گوشت و‌مرغ و دیگر نیازهایمان را تامین می‌کنیم بخاطر خیرخواهی فروشنده های این کالاها نیست، بلکه آنها برای تامین سود خود این تسهیلات را در اختیار ما قرار می‌دهند و لاغیر.
این منطق بازار آزاد و یا همان نظم سرمایه داری است که پیشاپیش، اخلاق را از مبادله کالا و پول بیرون می راند و حاکمیت سود را به جای تمام ارزش های انسانی می نشاند.
“ماسک” ، ” مواد ضد عفونت” در بازار غیب شد، ممکن است مردم عادی تعدادی ماسک خریده و این مواد را خریده باشند تا در روزهای کمبود دچار مشکل نشوند ، اما پشت این غیب شدن شبکه پرقدرت مافیایی قرار دارد که هم با مراکز تولید و هم با سیستم توزیع در ارتباط هستند و هم پول کافی برای خرید دارند و هم محل کافی برای پنهان کردن کالاهایشان و هم اعتماد دارند کسی این معامله پر سودشان را مختل نمی‌کند.
وقتی خطری در پیش است و یا تورم شدت می‌گیرد قفسه فروشگاهها به سرعت خالی می‌شوند ، عده یی در همین فراگیری ویروس کرونا عکس هایی از کشورهای توسعه یافته پخش می‌کنند که نشان می دهد مردم این کشورها در بحرانها قفسه فروشکا هها را به سرعت خالی می‌کنند.
مکانیزم دفاعی ملت ها در برابر بحرانها یک شکل است و پیشرفته بودن و یا عقب مانده‌گی جوامع رفتارها را متمایز نمی‌کند ، در حقیقت همه از منطق آدام اسمیت پیروی می‌کند و‌آنهم تامین سود خود حتی اگر به زیان دیگران تمام شود.
کسانی که از صبح تا شب از منطق بازار آزاد دفاع می کنند ولی از احتکار و کمبود ماسک و دیگر وسایل بهداشتی شکایت می‌کنند و محتکران را کفتار و رذل می‌نامند نشان می‌دهند وقتی پای پیامدهای غیر انسانی باورهایشان روبرو می شوند، متوجه تناقض نهفته در باورهایشان نیستند، و‌از یاد می برند زندگی در غیاب اخلاق، نامی جز جهنم ندارد.
در یکی از نشریات معتبر امریکایی کارشناسی گفته است بعد از فراگیری سارس نباید جهش ژنیتکی ویروس را مراکز پژوهشی رها می‌کردند تا امروز در اوج فراگیری کرونای تازه به تکاپوی یافتن واکسن نیفتند و پیشاپیش در این بازی بخاطر زمان بر بودن قافیه را به ویروس نبازند ، ولی این دانشمند می‌گوید دلیل این تاخیر عدم تامین منابع مالی است، چرا که این تحقیقات سودی نصیب شرکتها نمی‌کند و آنچه امروز شرکتها را وادار به یافتن واکسن کرده است، سود سرشار آنست!

هر چند وی معتقد است تا آن موقع سیستم بدنی انسانها با دادن تلفاتی خود را با این ویروس همساز می‌کند ، وقتی اخلاق و خیرخواهی از اقتصاد حذف شود زندگی چه در نابودی محیط زیست، جه در جنگها و جه در فراگیری کرونا همین جهنمی خواهد بود که درونش به دام افتاده ایم و تنها راه گریز از جهنم، یافتن واکسنی برای ویروس سودجویی در غیاب اخلاق است که برای نظم سرمایه داری یافتن این واکسن از هر ویروسی خطرناک تر است.

false
true
false
false

true