true
اخبار بانک و بیمه پایشگر-مدیرعامل اسبق بانک صادرات با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرآنلاین افزود: متاسفانه اقتصاد ایران در چند مرحله از خصوصیسازی آسیب دیده است. شیوه خصوصی سازی در کشور زمینه را برای بروز بحرانهایی جدی فراهم کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، این کارشناس اقتصادی در توضیح این مطلب ادامه داد: وقتی بحث بر سر تشکیل بانکهای خصوصی مطرح شد، برخی کارشناسان پیشنهاد دادند بانکهای دولتی طی فرایندی از پیش تعیین شده خصوصی شوند اما متاسفانه این پیشنهاد رای کافی را نداشت.
او گفت: ناکارآمدی سیستم تمام دولتی بانکی نیز از سوی دیگر خود را نشان داده بود اما به جای آنکه بانکهای دولتی طی فرآیندی کارشناسی به بخش خصوصی واگذار شوند، بانکهای خصوصی راسا تشکیل شدند و همین امر بحرانهای موجود در نظام بانکی را تشدید کرد.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت اقتصادی کشور اصلاح نظام بانکی است، گفت:تا زمانی که اصلاح نظام بانکی صورت نگیرد نمیتوان به سایر طرحهای اصلاحی در حوزه اقتصاد امیدوار بود.
او گفت: در جریان تشکیل بانکهای خصوصی اتفاقات بدی رخ داد، به عنوان مثال برخی گروهها که به دنبال دریافت تسهیلات از بانک های دیگر بودند، خودشان بانک تاسیس کردند و انحراف از همین جا آغاز شد.
وی گفت: من خودم در بانکهای خصوصی مدیرعامل بودم اما وقتی دیدم چطور گروههای ذینفعی پیرامون بانک شکل گرفتهاند، عطای فعالیت را به لقایش بخشیدم، البته آن بانک منحل شد.
اشتباه دوم، شیوه خصوصیسازی
وی گفت: در حالی که هنوز بحرانهای ساختاری بانک های خصوصی خود را به طور کامل نشان نداده و ارزیابی برای رفع آن صورت نگرفته بود، بانکهای دولتی به بدترین شیوه به بخش خصوصی واگذار شد و ساختاری یافت که نه به ساختار دولتی شبیه بود، نه به ساختار بخش خصوصی.
او گفت: همین وضعیت سبب شده است برخی دشمنان نیز از این موقعیت سوءاستفاده کنند و شایعاتی را پیرامون نظام بانکی شکل دهند.
حسینی هاشمی اضافه کرد: برای کاهش آسیبپذیری اقتصاد باید از نظام بانکی شروع کرد چرا که اقتصاد ایران امروز باید در برابر تهدیدات بیرونی واکسینه شود.
لشگر کشی اقتصادی
او به شیوههای آسیب زدن به کشورها در دنیای جدید اشاره کرد و گفت: امروز باید شیوه عمل قدرتهای بزرگ را دریابیم. در حقیقت مد شدن تحریم در دنیای مدرن به دلیل کم هزینه بودن آن در قیاس با جنگ های نظامی است.
او گفت: امریکا امروز چند کشور را در جهان تحریم کرده است؟ به هر حال ترجیح میدهد با تحریم جدی اقتصادها، مردم را از دست حاکمان عصبی کند و اهدافش را پیش ببرد اما باید در برابر این عمل، عکس العملی درخور داشت.
وی گفت: چرا شایعه کردند فلان بانک مشکل دارد و فلان بانک وضعیتی نامناسب را دارد، برای اینکه می دانند بنیان های اقتصادی ایران بر بانک سوار است و در نتیجه لازم است که برای ضربه زدن به اقتصاد، به باتک ها ضربه بزنند و اعتماد مردم را از آن سلب کنند.
وی گفت: اینکه ما انتقادی را به نظام بانکی وارد می کنیم به معنای بحرانی بودن و تایید حرفهای آن دسته افراد نیست بلکه میخواهیم راه را بر ضربه زدن ببندیم.
چرا سود بالای بانکی خطرناک است؟
وی گفت: وقتی بانک مرکزی وارد میدان شد و سود بانکی را کاهش داد برخی میگفتند چرا در این شرایط سود بانکی را کاهش میدهید و ممکن است بازارهای موازی حرکت کند. اتفاقا این اقدام اقدامی اصلاحی و مثبت بود.
حسینی هاشمی اضافه کرد: در حقیقت حبس پول در بانک هنر نیست، بانک مجبور میشود به هر قیمت نقدینگی جذب کند تا سود بدهد، سودی که اتفاقا خودش به دست نمیآورد و این مشکلات را افزون میکند. پرداخت سود بالا سبب می شود بانک زیانده شود و پوسته ظاهریاش را حفظ کند.
او گفت: این شیوه عمل به تشکیل امپراتوریهای بانکی منجر میشود و کلیت اقتصاد در معرض خطر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه شیوه عمل بانکهای خصوصی در همین خط، برای بانکهای دولتی هم مشکل ایجاد کرد، ادامه داد: باید در شیوه خصوصیسازی در این کشور بازنگری کرد. از بانک تا بنگاه، خصوصیسازی وقتی معنا میدهد که خریدار شرکت، خریدار بانک و … بتواند از سودی که به دست میآورد مالیات بدهد والا واگذاری بحرانهای یک شرکت و بنگاه و بانک به بخش خصوصی فایدهای در بر نخواهد داشت.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=29423
false
false