×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
نشست ضد ایرانی 50 وزیر امور خارجه برای فشار بر ایران

نشست ضد ایرانی 50 وزیر امور خارجه برای فشار بر ایران

اخبار سیاسی پایشگر-در حالی که مقامات وزارت خارجه ایران اقدام سخت تر علیه لهستان را منوط به اخبار جدید تر از لهستان کرده اند به نظر می رسد ورشو در صدد توجیه رفتار خود است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، به نظر می رسد امریکا تلاش میکند این نشست را در سطح وزاری خارجه برگزار کند و بیش از هر چیز دستور کار جلسه در مورد ایران است. ترامپ و تیم او پس از شکست های مختلف در ایجاد نمایشی برای قرار دادن ایران در یک وضعیت بغرنج حالا دست به کار جدیدی زده اند. رئیس جمهور امریکا حتی خود بر صندلی ریاست شورای امنیت نشست تا با خواندن یک متن بر علیه ایران، دیگر کشورها را نیز به چنین روندی مجبور کند، اما این مسئله اتفاق نیفتاد.
یکی از دعوت شدگان به نشست ورشو لاوروف وزیر خارجه روسیه است. «سرگئی لاوروف» گفته است اگر چه مسکو دعوتنامه حضور در کنفرانسی ضدایرانی را که آمریکا در لهستان برگزار می‌کند، دریافت کرده اما معتقد است که این نشست نخواهد توانست مشکلات منطقه‌ای را حل کند.
ابتدای جریان بر می گردد به «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که پیشتر در مصاحبه‌ای با رسانه‌های آمریکایی گفته بود، واشنگتن در نظر دارد نشستی بین‌المللی را با محوریت «ثبات در خاورمیانه» در تاریخ ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه) در ورشو پایتخت لهستان برگزار کند.
وزیر خارجه آمریکا با تأکید بر اینکه این یک نشست ضدایرانی است، گفته بود، ده‌ها کشور از مناطق مختلف جهان را برای حضور در این نشست گردهم خواهد آورد.
برگزاری این نشست ضدایرانی با واکنش‌های مختلفی روبرو شده است و بعضی کارشناسان آن را یک نشست از پیش شکست خورده اعلام کرده‌اند.
وزیر امور خارجه روسیه که روز گذشته کنفرانس خبری سالانه خود را با تمرکز بر تشریح سیاسیت‌ها و رویکردهای مسکو در سال جاری میلادی برگزار می‌کرد، گفت: «ما دعوتنامه این نشست را دریافت کرده‌ایم. علاوه بر این دستور کار این نشست نیز به دست ما رسیده که عمدتا شامل گفت‌وگو درباره درگیری‌ها در سوریه، یمن و مسائل مربوط به برنامه موشکی ایران و همچنین اقدامات ایران در منطقه می‌شود».
وی در ادامه تأکید کرد: «به نظر می‌رسد که کل برنامه این نشست به منظور پیشبرد رویکردهای آمریکا برای مقابله با ایران در منطقه طراحی شده است. موضع رسمی ایالات متحده رسما اعلام شده و این نشست در ورشو نیز به طور مشخص با هدف دستیابی به این هدف برگزار می‌شود».
وزیر خارجه روسیه فاش کرده است: «در متن دعوتنامه نیز صراحتا اعلام شده که سند پایانی نشست را آمریکا و لهستان بدون حضور احتمالی دیگر کشورها تنظیم و تصویب خواهند کرد. این روند معمول در مسائل بین‌المللی نیست.»
لاوروف در ادامه تصریح کرد: «با تمام احترامی که برای لهستان قائلم، به نظر می رسد که این نشست قصد دارد حدود ۵۰ وزیر خارجه کشورهای مختلف جهان را گرد هم آورد تا صرفا بر روند تصویب سندی که آمریکا و لهستان آن را تنظیم کرده‌اند، نظارت داشته باشند. با توجه به تمام این مسائل، تردید بسیاری وجود دارد که چنین نشستی بتواند نقشی سازنده در حل مشکلات و مسائل منطقه خاورمیانه ایفا کند».
یکی دیگر از دعوت شدگان موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ست که از افراد حامی برجام است. اما او گفته است در این نشست شرکت نمی کند. دلیل عدم حضور فدریکا موگرینی در نشست ضدایرانی ورشو تداخل این برنامه با دیداری دیگر است. او گفت: در این کنفرانس شرکت نمی کنم زیرا در آن زمان برنامه سفر تایید شده ای از قبل دارم ولی هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که نهادهای اتحادیه اروپا در برخی از موارد این کنفرانس حضور خواهند داشت.
او اضافه کرد: «اهداف و انتظارات ما این خواهد بود که (شرکت کنندگان در کنفرانس) بر چگونگی تضمین صلح، ثبات، امنیت در خاورمیانه تمرکز خواهند داشت. البته موضع اتحادیه اروپا در مورد این موضوع مشخص است، بنابراین امیدوار هستم که در طول گفتگوها طرف لهستانی و دیگر شرکت کنندگان در این کنفرانس با اتحادیه اروپا روی آن به اشتراک برسند.
پس از مواضع شکل گرفته در مورد این نشست مخصوصا از سوی مقاما ت ایرانی، این سوال در برخی رسانه های لهستان شکا گرفته است که آیا ایران، لهستان را دشمن خود می داند.
وب سایت “جمهوری Rzeczpospspolita لهستان با طرح کردن این سوال از قول مسعود ادریسی کرمانشاهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور آورده است: ما لهستان را دشمن خود نمی دانیم، اما ما می گوییم لهستان تحت تاثیر سیاست خاورمیانه کاخ سفید است. ما تصمیم گیری و مشارکت دولت شما در خصوص میزبانی این کنفرانس (ضد ایرانی ) در ورشو را به عنوان یک اشتباه و آن را غیر قابل قبول در نظر می گیریم.
ما قرن ها روابط صمیمانه و دوستانه با لهستان داشتیم و تصمیم برگزاری این نشست ضد ایرانی روابط متقابل ما را به خطر می اندازد
– نتیجه این کنفرانس مطمئنا مثبت نخواهد بود. نتیجه این نشست نیز به مانند جلسات مشابه شسکت خورده در گذشته خواهد بود. اما خاطرات ناخوشایندی در جامعه ایران از این عمل لهستان در یادها خواهد ماند.
باید منتظر اتفاقات آینده بود. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند امریکا برنامه های خاصی برای این نشست دارد. /نامه نیوز

false
true
false
false

true