×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
عزم جزم دولت برای جبران فوری خسارات آسیب‌دیدگان سیل

عزم جزم دولت برای جبران فوری خسارات آسیب‌دیدگان سیل

اخبار سیاسی پایشگر- حادثه سیلاب اخیر که بیشتر مناطق کشور را متاثر از خود کرد، خسارات سنگینی را برای مردم به بار آورد که از همین رو حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری درجلسه روز یکشنبه هیات دولت بر تعهد دولت نسبت به اقدام سریع برای جبران خسارات آسیب‌دیدگان سیل تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، در جلسه روز یکشنبه هیات وزیران، دستگاه‌های مسئول و وزارتخانه‌های کشور، نیرو، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی، مشاهدات میدانی و گزارش‌های دریافت شده از مناطق سیل زده را به استحضار اعضای دولت رساندند.
رئیس جمهوری در این جلسه با تشکر و قدردانی از ستاد مدیریت بحران، کلیه دستگاه های اجرایی، جمعیت هلال احمر، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروهای مردمی و صدا و سیما که با حضور در کنار مردم و اطلاع رسانی به موقع، به یاری آسیب دیدگان پرداختند، بر مراقبت حداکثری از سلامت و زندگی مردم و پایداری سدها تاکید کرد.
روحانی با توجه به بی سابقه بودن گستردگی و میزان بارش ها در کشور حداقل در یکصد سال اخیر، مشارکت همگان و کلیه دستگاه ها و نهادها را در ساماندهی مناطق سیل زده و کمک به جریان عادی زندگی مردمان ضروری دانست و خواستار سرعت عمل هرچه بیشتر کلیه مسئولان در این خصوص شد.
وی همچنین ضمن موظف کردن کلیه دستگاه های مسئول به ارایه ارزیابی دقیق از میزان خسارت به واحدهای مسکونی، صنفی و صنعتی، مزارع و باغات کشاورزی و دامداری ها، بر تعهد دولت نسبت به اقدام سریع برای جبران خسارات آسیب دیدگان مطابق قاعده ای که در جلسه قبلی هیات وزیران تصویب شده است، تصریح کرد.
رئیس جمهوری همت و بردباری مردم در استان های گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و سایر مناطق سیل زده و مشارکت همگان در کمک رسانی به آسیب دیدگان را ستود و آن را نمونه ای کم نظیر از همبستگی ملی دانست.
همچنین آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه از وعده برخورد قانونی با مقصران در تشدید خسارات سیل خبر داد.
رئیس قوه قضاییه گفت: بر اساس گزارشات دریافتی از نمایندگان و بازرسان در مناطق سیل زده به ویژه استان های گلستان و خوزستان علت اصلی سیل و تشدید خسارات لایروبی نکردن انهار بوده که در این ارتباط با عاملان آنها مطابق قانون رفتار خواهد شد.
وی افزود: در قانون مسئولیت هر بخشی به خوبی تعیین شده، بخش هایی مانند وزارت نیرو وظیفه رسوب زدایی از رودخانه ها را دارند و در قانون هم این وظیفه به صراحت آمده و چنانچه کم کاری صورت گرفته باشد، اعمال قانون خواهیم کرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با تقدیر از امداد و نجات و مشارکت همه دستگاه ها و توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به حادثه سیل، اضافه کرد: میزان بالای آب در برخی نقاط گلستان زندگی را مختل کرده، مردم از اقدامات انجام شده راضی هستند و البته دغدغه هم دارند و مصرانه می خواهند مشکلات برطرف شود.
همچنین منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور بر لزوم تشکیل کارگروه‌های تخصصی در راستای شناسایی آسیب‌های ناشی از سیل تاکید کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر هم با اعلام اینکه با واریز بالغ بر 65 میلیارد تومان کمک نقدی برای سیل زدگان از سوی مردم، رکورد کمک های نقدی کرمانشاه شکسته شد، ابراز امیدواری کرد که با توجه به حجم بسیار زیاد خسارات این کمک ها باز هم افزایش پیدا کند.
علی اصغر پیوندی گفت: تا عصر روز گذشته (یکشنبه 18 فروردین) مردم بالغ بر 65 میلیارد تومان به حساب­ های هلال احمر پول نقد واریز کردند و اقلام زیستی تحویلی به هلال احمر هم بالغ بر 25 میلیارد تومان است.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: این کمک ها ناشی از این است که دیگر عزیرانی که دچار سیل نبودند و مشکلات برف و کولاک نداشتند، به فکر دیگر هموطنان بودند و تلاش و همت بسیار بلندی به خرج دادند که امیدواریم این کمک ها باز هم افزایش پیدا کند چرا که حجم خسارات بسیار زیاد است و برآوردهای اولیه نشان می دهد که خسارت سیل در استان های لرستان، ایلام، خوزستان، گلستان و مازندران بالغ بر 60 هزار میلیارد ریال است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت هم از عدم دریافت هزینه درمانی از سیل زدگان خبر داد و گفت: هزینه درمانی از سیل زدگان دریافت نمی‌شود و بیمه سلامت برای تسهیل امور، اعلام کرده است که نیازی به ارائه دفترچه نیست و امور درمانی با ارائه کد ملی انجام می‌شود.
همچنین رئیس کل بیمه مرکزی حرکت برخی از شهرداران مناطق سیل زده را در تهیه بیمه نامه حوادث برای شهروندان، ارزشمند توصیف کرد و گفت: این امر از اهمیت صنعت بیمه و درک ظرفیت ها و قابلیت های آن توسط مسئولان حکایت دارد.
غلامرضا سلیمانی که در گردهمایی سراسری معاونین، روسای سازمان های وابسته و مدیران کل ستادی و استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره سیل اخیر در کشور افزود: سیل اخیر در کنار آسیب های بسیاری که بر جای گذاشت یک هشدار جدی برای مخاطرات طبیعی در کشور به شمار می رود که باید برای مهار تلفات آن تدابیر جدی تری اتخاذ کرد.
وی تصریح کرد: علی رغم اینکه سال خوبی به لحاظ بارندگی داشتیم اما متاسفانه این بارش ها در بخشی از نقاط کشور به جاری شدن سیلاب منجر شد و زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داد که شرکت های بیمه ای نیز با آن درگیر شدند.
رئیس کل بیمه مرکزی با قدردانی از حضور موثر و به موقع شرکت های بیمه در مناطق آسیب دیده، به تشریح خدمات صنعت بیمه در سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: مدیران و مسئولان شرکت های بیمه با فعال کردن کمیته های ویژه در سطح استان ها در عرض کمتر از چهل و هشت ساعت پرداخت خسارات را آغاز کردند.
اما در پی حادثه سیلاب اخیر که بیشتر مناطق کشور را متاثر از خود کرد و خسارات سنگینی را برای مردم به بار آورد و جان ده ها نفر را در کشورمان گرفت، 22 نفر از علمای شیعه و سنی استان های مختلف عراق با سفر به نجف اشرف، در دیدارهای جداگانه با نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در عراق و سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف، مراتب همدردی خود را با سیل زدگان ایران ابراز کردند.
علمای شیعه و سنی عراق در این دیدارها، مراتب تشکر و قدردانی خود را از مساعدت های دولت و ملت ایران در خلال جنگ با داعش اعلام و پیام همدردی خود را به مردم استانهای سیل زده کشورمان ابلاغ کردند.
همچنین «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه و «روساریو موریو» معاونش در پیام های جداگانه به رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ایران مراتب تسلیت خود را به دلیل جان باختن ده ها نفر در جریان سیلاب در کشورمان اعلام کردند.
چند تن از نمایندگان مردم دو شهرک فوعه و کفریا هم با حضور در دفتر نمایندگی ولی فقیه در سوریه کمک های خود را برای سیل زدگان ایران تقدیم کردند.
این افراد در دیدار با آیت الله سید ابوالفضل طباطبایی اشکذری نماینده رهبر معظم انقلاب در سوریه ضمن ابراز همدردی با مردم ایران کمک های خود را تقدیم کردند.

** خوزستان
پنجمین فروند هواپیمای باری حامل اقلام مورد نیاز سیل زدگان، از زمان بروز سیل و اعلام شرایط اضطراری در خوزستان، وارد فرودگاه اهواز شد.
مدیر روابط عمومی فرودگاه های خوزستان در گفت وگو با ایرنا افزود: پنجمین محموله این کمک ها ساعت 19 امشب از استان البرز به وسیله هواپیمای شماره 747 شرکت هواپیمایی ایران ایر وارد فرودگاه اهواز شد.
مجید ملایانی ادامه داد: این محموله شامل پتو، چادر و مواد غذایی به میزان 70 تن است که برای انتقال به مناطق درگیر با سیلاب خوزستان تحویل نماینده هلال احمر خوزستان شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون فرودگاه اهواز یکی از فرودگاه های پشتیبان از پروازهای امدادی است، بیان کرد:پیش از این نیز از استان البرز 2 محموله انواع اقلام مورد نیاز سیل زدگان وارد فرودگاه اهواز شده بود.
همچنین معاون خدمات شهری شهرداری اهواز از ترمیم سه سیل بند شکسته شده اهواز خبر داد و گفت: سه سیل بند حاشیه رودخانه کارون در مقطع اهواز که روز یکشنبه بر اثر طغیان این رودخانه شکسته شده بود عصر امروز ترمیم و مهار شدند.
علیرضا عالیپور در گفت وگو با ایرنا افزود: این سه سیل بند با کمک نیروهای مردمی، جهادی و بسیج ترمیم شدند.
‌وی گفت: سیل بند زرگان با کمک نیروهای مردمی و بسیج به صورت اولیه بسته شد و هم اکنون به کمک ماموران عملیاتی شهرداری ترمیم شده است.

** لرستان
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در جریان سیل اخیر در استان، نهادهای انقلابی نقش مهم و موثری در بازسازی مناطق سیل زده دارند.
آیت الله سید احمد میرعمادی یکشنبه شب در دیدار پرویز فتاح رئیس کمیته امداد کشور افزود: توجه به بازسازی مسکن و تامین لوازم منزل آسیب دیدگان از سیل باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سیل در نقاط مختلف استان آسیب های گسترده و وسیعی را در پی داشته است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
امام جمعه خرم آباد افزود: کمیته امداد در کنار برنامه های ساخت مسکن و احیای اشتغال مجریان طرح های اقتصادی کوچک به مسائل فرهنگی خانوارها ی تحت حمایت به ویژه تامین کتب و لوازم التحریر اهتمام داشته باشد.
همچنین رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به بسیج کمیته امداد برای یاری رساندن به سیل زدگان لرستان گفت: از 12 فروردین به بعد همه کمک های جمع آوری شده این نهاد حمایتی به لرستان اختصاص یافته است.
پرویز فتاح که برای بازدید از مناطق سیل زده به لرستان سفر کرده است یکشنبه شب در دیدار با نماینده ولی فقیه در لرستان افزود: به افراد آسیب دیده از سیل در لرستان تامین خدمات عمرانی ارایه می شود و تامین لوازم منزل مددجویان این نهاد نیز صورت می گیرد.
وی با اشاره به اعتبار 110 میلیارد ریالی مرحله اول کمک معیشت به مددجویان آسیب دیده گفت: لیست افراد مشمول استخراج و تا روز دوشنبه از طریق صندوق امداد ولایت در حساب سر پرستان واریز می شود.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان از وصل آب شرب شهر معمولان خبر داد و گفت: آب شرب شهر معمولان پس از 6 روز با تلاش نیروهای امدادی این شرکت وصل شد.
حمیدرضا کرموند یکشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: بعد از برطرف شدن مشکل قطعی برق شهر معمولان، شرکت آب و فاضلاب شهری آبگیری، شستشوی خطوط انتقال، مخازن آب و نیز کلر زنی را در دستور کار قرار داد و در نهایت آب آشامیدنی شهر معمولان وصل شد.
وی تصریح کرد: آب آشامیدنی شهر هشت هزارنفری شهر معمولان بر اثر سیل حدود 6 روز قطع شده بود.
همچنین جاده پلدختر به معمولان با تلاش نیروهای یگان مهندسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازگشایی شد.
بازگشایی این جاده شهر معمولان را از بن ‌بست خارج می کند و عملیات امدادرسانی به سیل‌زدگان تسریع می یابد.

** گلستان
سرپرست استانداری گلستان گفت: سیلاب ابتدای سال 98 در این استان که از 28 اسفند 97 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد دست کم 48 هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف منطقه خسارت زد.
میرمحمد غراوی در شورای اداری گلستان با حضور رئیس قوه قضائیه افزود: خسارات وارده سیل استان به دولت اعلام و قول های مساعد در خصوص جبران آن هم داده شده است.
وی تصریح کرد: اگر تلاش‌ ارتش و سپاه نبود وضعیت آبگرفتگی در مناطق سیل‌ زده استان گلستان بیشتر از اینها بود.
غراوی ضمن تقدیر از دستگاه های اجرایی و اداری، نیروهای امدادی و نظامی در جریان سیل گلستان ادامه داد: در حال حاضر وضعیت شهرستان گمیشان کنترل شده و در تلاش هستیم هر چه سریعتر شرایط بهتر شود.
همچنین مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان میزان خسارت اولیه به جاده های استان بر اثر سیل اخیر را دست کم 2 هزار و 270 میلیارد ریال اعلام کرد.
مهدی میقانی در شورای هماهنگی راه و شهرسازی گلستان که در حضور معاون وزارتخانه متبوع برگزار شد، گفت: هم اکنون 400 نیروی راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با 160 دستگاه ماشین آلات در حال بازگشایی معابر و جاده های آسیب دیده استان هستند.
وی افزود: با توجه به گسترده بودن سیل و روان آبها در گلستان برای عبور آب از سویی به سوی دیگر برش های عرضی بدون ملاحظات فنی انجام شده و اکنون با حدود 100 برش در راههای استان مواجهیم.
مدیر کل فرودگاه های گلستان هم میزان خسارت وارده به فرودگاه گرگان را دست کم 2 میلیارد ریال در بخش جاده های حفاظتی و فنس های اطراف اعلام کرد و گفت: پیش بینی و تمهیدات قبلی و اقدامات حفاظتی باعث کاهش خسارت به فرودگاه گرگان شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی هم گفت که برای لایروبی کامل گرگان رود در محل تلاقی با دریای خزر 50 هزار متر مکعب لایروبی باید انجام شود.
محمد راستاد در محل خروجی رودخانه های گلستان در غرب استان افزود: هر چند تلاش ها در بخش انتهایی رودخانه های قره سو و گرگان رود با قوت در جریان است اما همزمان برنامه های اجرایی برای افزایش سرعت تخلیه آب از شهرهای گمیشان و آق قلا به سوی مصب رودخانه ها و مراتع شمالی نیز در دستور کار است.
وی تصریح کرد: یکی از جدی ترین راهکارها احداث کانال هایی جهت هدایت بخشی از سیلاب به مراتع شمال گلستان است تا حجم خروجی سیلاب نسبت به ظرفیت آب گذری رودخانه ها متعادل تر شود.
راستاد با بیان اینکه از طریق بسیج همه امکانات تلاش داریم زمان اجرای اقدامات را به حداقل زمان ممکن برسانیم، افزود: تداوم وضعیت آبگرفتگی موجب ایجاد هزینه‌های بیشتر برای بازسازی و بهسازی معابر و منازل می‌شود و مهمترین اولویت تخلیه آب از سطح شهرهای آق قلا و گمیشان است.
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان هم باز بودن راه همه روستاهای سیل زده خبر داد و افزود: راه دسترسی به تمام روستاهای سیل زده گلستان باز است، بهسازی و ترمیم راه های تخریب شده و آسیب شده هم پس از فروکش کردن آب انجام می شود.
غلامرضا بیکی در گفت وگو با خبرنگاران گفت: هر چند راه اصلی چند روستا تخریب شده اما راه های موقت برای تردد اهالی و امدادگران ایجاد شده و در حال حاضر امکان تردد به همه روستاهای سیل زده میسر است
وی افزود: بر اثر سیل اخیر، 70 کیلومتر از راههای گلستان به طور کامل از بین رفتنه و 927 کیلومتر از راهها هم بین 50 تا 80 درصد خسارت دیدند.
بیکی ادامه داد: سیلاب اخیر به حدود یکهزار کیلومتر از سطح راهها، 500 فقره ابنیه فنی و 39 دستگاه ماشین آلات راهداری و بیش از 2 هزار و 670 میلیون ریال خسارت واردکرد.
وی تصریح کرد: در این سیلاب، 208 فقره آبرو، 13 پل دو متری و 3 فقره پل بزرگتر از دو متربه طور کامل تخریب شدند و 172 آبرو، 113 پل دو متری و 18 فقره پل بزرگتر از دو متر هم بین 50 تا 80 درصد خسارت دیدند.

** مازندران
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مازندران گفت که تاکنون به مالکان چهار هزار واحد خسارت دیده در سیل استان کمک معیشتی برای جبران بخشی از خسارت ها پرداخت شده است.
حسن خیریانپور یکشنبه شب در جلسه هماهنگی مدیریت بحران شرق مازندران در فرمانداری بهشهر افزود: برای جبران خسارت ها باید از بخش های مختلف مردمی، دستگاههای اداری و بخش خصوصی کمک گرفته و در این بخش غفلت نشود.
وی با اعلام این که در هر حادثه ای دو مرحله بحران و بازسازی و رفع مشکلات وجود دارد ف توضیح داد: اکنون با گذر از بحران باید همه تلاش ما بر روی جبران خسارت ها متمرکز شده و با وفاق و همدلی وارد عمل شویم.
خیریانپور گفت: در سیل اخیر در استان مازندران یکهزار و 100 واحد خسارت دیده به شرکت های بیمه اعلام خسارت کردند که میزان خسارت وارده به این واحدها حدود پنج میلیارد و 500 میلیون تومان برآورد شده است. ‎
معاون استاندار مازندران افزود: بیمه ها تاکنون خسارت 20 درصد این سیلزدگان را پرداخت کردند و تا پایان هفته با جدیت بیشتر باید به 80 درصد برسانند.

** ایلام
استاندار ایلام گفت: بیش از 34 هزار و 750 هکتار از اراضی کشاورزی این استان در اثر بارش های سیلابی هفته های ابتدایی سال 98 دچار خسارت شده است.
قاسم سیمانی دشتکی عصر یکشنبه در دیدار نوروزی با اصحاب رسانه استان ایلام گفت: سیلاب با وجود پیشگیری های انجام گرفته اما خسارات متعددی را برای استان ایلام به دنبال داشت و زیرساخت ها و تاسیسات عمرانی، زیربنایی، شهری، روستایی و عشایری، زیربخش های کشاورزی، راه، ابنیه، پل، ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و … آسیب دیدند.
وی افزود: سیلاب اخیر طبق برآوردهای نخستین بیش از 10 هزار میلیارد ریال خسارت به استان ایلام وارد ساخت.
استاندار ایلام یادآور شد: تخریب 27 و آسیب دیدگی 750 دهنه پل، قطع آب 116 روستا که آب پنج روستا همچنان قطع است، قطع برق 11 روستا، خسارت به بیش از 34 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 760 هکتار باغات از جمله خسارات های وارده به استان ایلام در سیل اخیر است.
همچنین رئیس جمعیت هلال احمر دهلران گفت: نیروهای این جمعیت به 58 خانوار عشایری و روستایی این شهرستان که در اثر بروز سیلاب دچار مشکل شده بودند، امدادرسانی کردند.
فریدون ملک میرزایی در مصاحبه با ایرنا افزود: این کمک ها شامل 17 تخته چادر، 36 متر موکت. 416 تخته پتو، 29 چراغ والور، 31 چراغ فانوس ، 32 عدد کلمن آب، 41 دست ست ظروف آشپزخانه ، توزیع 89 کیلوگرم حبوبات، 35 کیلوگرم قند و شکر، 12 کیلوگرم روغن، توزیع نایلون پوششی ، 60 عدد کنسرو لوبیا و تن ماهی و گالن آب بوده است.
او ادامه داد: هفت مورد آبگرفتگی در شهر موسیان و تخلیه آب توسط هلال احمر از دیگر اقدامات در این زمینه است.
رئیس جمعیت هلال احمر دهلران گفت: ارزش ریالی این کمک ها بیش از 201 میلیون ریال است.
همچنین رئیس پلیس راه استان ایلام از بازگشایی مسیر ایلام – مهران که در اثر بارش های اخیر دچار رانش شده بود، خبر داد.
سرهنگ رضا همتی زاده در جمع خبرنگاران گفت: با تلاش ها و پیگیری های مستمر استاندار و زحمات شبانه روزی کارکنان راهداری و حمل و نقل جاده ای و راه و شهرسازی استان این مسیر از ساعت 21 امشب دوباره زیر بار تردد وسایل نقلیه رفت.

** خراسان رضوی
استاندار خراسان رضوی گفت: تا کنون از خراسان رضوی 850 تن کالا به مناطق سیل زده کشور ارسال شده است.
علیرضا رزم حسینی شامگاه یکشنبه به هنگام بازدید از ایستگاه مهربانی و جمع آوری کمکهای نقدی برای هموطنان سیل زده در عرصه میدان شهدای مشهد در جمع خبرنگاران افزود: خراسان رضوی از روز نخست وقوع سیل برای کمک به هموطنان وارد عمل شد و علاوه بر ارسال کالا، 120 دستگاه ماشین آلات راه سازی نیز به استانهای سیل زده ارسال کرد.
وی با بیان این که خراسان رضوی به عنوان استان معین گلستان انتخاب شده است، ادامه داد: کمک رسانی به مناطق سیل زده باید به صورت منسجم و با محوریت استانداری گلستان انجام شود و به همین منظور به زودی همراه با مسئولان ستاد بحران استان خراسان رضوی به استان گلستان می رویم.

** کرمانشاه
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کرمانشاه گفت: 581 واحد مسکونی و فضای اشتغال مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان در سیل هفته گذشته آسیب دیده اند.
حسین خدرویسی در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه 101 واحد از این تعداد مسکونی هستند که به طور کامل و صددرصدی تخریب شدند، افزود: 356 واحد مسکونی دیگر هم آسیب دیده و 124 واحد نیز متعلق به فضای اشتغال و کسب و کار مددجویان کرمانشاهی است.
وی ادامه داد: همچنین در جریان این سیل لوازم و اثاثیه بسیاری از منازل مددجویان تحت حمایت این نهاد حمایت آسیب دیده است.
مدیرکل کمیته امداد کرمانشاه با تاکید بر اینکه خانوارهای مددجو آسیب دیده از سیل در استان از کمک معیشت 2 برابری در فروردین ماه امسال بهره مند می شوند، بیان کرد: همچنین این نهاد بیش از 2 میلیارد تومان اعتبار به منظور تامین لوازم منازل خانوارهای آسیب دیده از سیل در استان اختصاص می دهد.

** فارس
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: صنعتگران، بازاریان و اصناف این استان افزون بر کمک به آسیب دیدگان از سیل اخیر شیراز، با ارسال کمک های انسان دوستانه خود به مناطق سیل زده استان های لرستان و خوزستان به یاری هموطنان خود در این مناطق شتافتند.
فریبرز رضازاده افزود: در پی وقوع سیلاب در مرکز استان فارس و استان های لرستان و خوزستان، با پیگیری این سازمان کمک های فعالان بخش صنعت، معدن و تجارت، اصناف و بازاریان فارس جمع آوری و علاوه بر شیراز به مناظق سیل زده ارسال شد.
وی بیان داشت: این کمک ها شامل، پتو، فرش، آب معدنی، پوشاک، لوازم بهداشتی، مرغ، گوشت، برنج، حبوبات، نوشت افزار و لوازم خانگی مانند یخچال است.
رضا زاده گفت: همچنین با هدف کمک به آسیب دیدگان سیل پنجم فروردین 98 شیراز، با همکاری شرکت نمایشگاه های بین اللملی استان فارس در شهرک گلستان این شهر، تعدادی از اقامتگاهای شیراز برای کمک به مسافران و اسکان رایگان آنها در نظر گرفته شد.
او اضافه کرد: علاوه بر توزیع غذا در میان سیل زدگان شیراز، اتحادیه های صنفی این شهر مبادرت به ارایه خدمات رایگان از جمله شست و شوی فرش های منازل محله های سیل زده این شهر و تعمیر خودروهایی که در این سانحه آسیب دیده بودند، کردند.

** اصفهان
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: ساماندهی رودخانه زاینده رود و مادی ها از جمله مهمترین اولویت مسئولان این استان باشد.
حضرت آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار رئیس کل دادگستری استان و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان به وقوع سیل در آغاز سال جاری و تخریب و آسیب جدی به زیر ساخت ها، راه ها، زمین ها، باغ های کشاورزی و منازل در چند استان کشور اشاره کرد.
وی افزود: ضروری است مسوولان با همراهی مردم در امداد رسانی سریع و اقدام در خصوص جبران خسارات وارده با بهره مندی حداکثری از ظرفیت ها تلاش کنند.
آیت الله طباطبایی نژاد تصریح کرد: این واقعه هشدار جدی برای همه مناطق و استان ها به خصوص اصفهان است تا با شناسایی نقاط حساس و یا احتمال وقوع آسیب، همه دستگاه های متولی و مسئول اقدامات پیشگیرانه لازم در برابر وقوع هرگونه بحران و حادثه احتمالی را معمول دارند.

** چهارمحال و بختیاری
فرماندار اردل گفت: بدنبال موج سوم بارندگی ها در چهارمحال و بختیاری تاکنون 100 میلیارد ریال خسارت جدید به این شهرستان وارد شده است.
محمود کیانی در گفت وگو با ایرنا تاکید کرد: این میزان خسارت علاوه بر خسارت های ناشی از موج های اول و دوم بارندگی های سیل آسای اخیر است.
وی افزود: خسارت های وارد شده در شهرستان اردل بدنبال موج سوم بارندگی ها در حوزه های معابر شهری، مسیل های روستایی، راه های روستایی و جاده های فرعی بوده است.
کیانی تصریح کرد: تمامی اعضای ستاد هماهنگی مدیریت بحران اردل از ابتدای بارش های سیل آسا در این شهرستان در آماده باش کامل هستند.

** البرز
استاندارالبرز گفت: جمع آوری کمک ها همچنان ادامه دارد و فردا نیز یک فروند هواپیمای باری ، کمک های البرز را به استان لرستان انتقال می دهد.
عزیزاله شهبازی در بازدید از روند ارسال کمک های البرز به مناطق سیل زده خوزستان در فرودگاه پیام افزود: طی هماهنگی های صورت گرفته با وزیر راه و شهرسازی هواپیمای بوئینگ 747 کمک های مردم البرزبه وزن 100 تن به استان خوزستان انتقال خواهد داد.
وی ادامه داد: اکنون چهارمین پرواز حامل کمک های مردمی البرز به خوزستان بارگیری می شود و پیش از این 2 پرواز با هواپیمای 330 و یک پرواز با هواپیمای بوئینگ 707 از طریق فرودگاه مهرآباد ارسال شده بود.
شهبازی گفت: سه پرواز قبل با همراهی و تعامل نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اقلامی به وزن 50 تن ارسال شد.

false
true
false
false

true