احتمال تغییر معادلات قدرت در منطقه/تشکیل وزارت “واکنش سریع”/ترندهای صلح به جای جنگ
اخبار سیاسی پایشگر-رها دربند:
وقوع رویدادهای اخیر در ایران و منطقه حاکی از تحولات جدید و جابجایی معادلات قدرت در منطقه خاورمیانه دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، پس از تشدید تحریم های ایران توسط دولت امریکا و بحرانی شدن روابط دو کشور، برخی کارشناسان از وقوع جنگ ناخواسته بین طرفین و برخی از احتمال نشستن نمایندگان دو کشور بر سر میز مذاکره خبر میدهند.
مروری بر تحولات رخ داده چند روز گذشته نشان میدهد که کدام احتمال به یقین نزدیکتر است.
١- ورود ناو جنگی اتمی آبراهام لینکلن به خلیج فارس
٢- سفرظریف به روسیه
٣- سفر مخفيانه پمپئو به عراق
٤- خارج نشدن ایران از برجام و دادن مهلت به اروپا توسط حسن روحانی،رئیس جمهور.
در نگاه اول این اخبار هیچ ربطی به هم ندارند، اما با دقت کردن در رخ دادن آنها و “ترند” شدنشان در یک بازه زمانی خاص نشان میدهد که ظاهرا معادلات قدرت در سطح منطقه در حال تغییر و تحول است.
برای به ثمر نشستن برخی سیاستها و برنامهها باید با مهندسی افکار عمومی و تشکیل اتاق فکر، منافع ملی را به طور خاص و محرمانه پیگیری و اجرا کرد.
وقتی در هنگامه گرانی و مشکلات اقتصادی، به یکباره یک آهنگ که در ترند دانلودهای مجازی، رده هفتم یا هشتم دارد، در بعضی مدارس پخش و رقص و پایکوبی انجام میشود!، ربنای استاد شجریان بولد میشود، بنزین گران و یا سهمیهبندی میشود و یا دور جدید افزایش نرخ ارز آغاز میشود، ناگهان پمپئو به منطقه میآید تا با عراق در مورد معافیت تجاری با ایران صحبت کند، و سپس بازار صادرات ایران به عراق را ببندد!
از روز گذشته نیز بنگاههای خبری و تبلیغاتی امریکا و اروپا بر شایعه نزدیک بودن جنگ ایران و امریکا تاکید میکنند، که همه اینها ثابت میکند، خبرهایی در راه است، اخباری که احتمال دارد به خاموش شدن شعلههای احتمالی جنگ بین ایران و امریکا منجر شود.
.
در همین حال برخی کارشناسان تحلیل میکنند که عربستان در حال آماده شدن برای جنگ با ایران است
و ورود ناو جنگی آمریکا به خلیج فارس هم مزید بر این علت است.
وقتی روحانی اعلام میکند که در برجام میماند، معنای آن کنار آمدن با مشکلات و رفع نگرانیهای مردم است.
با این توصیف، به نظر نمیرسد جنگی در سطح منطقه رخ دهد، بلکه احتمال میانجیگری برخی کشورها برای حل این تنش و مذاکره برای رفع اختلافات بیشتر از سایر احتمالات است.
آنچه که مسلم است، این است که جنگ در شرایط کنونی برای امریکا بیش از هر زمانی ضررش بیشتر از منفعتش است و هدف دشمنان کشاندن دامنه اعتراضات مردم به کف خیابانهاست تا از پس آن، بدون هزینه سنگین نظامی، سیاست های خود را به پیش ببرند.
در این هنگامه بر دولت و سایر دست اندرکاران کشورداری فرض مسلم است با اعمال سیاستها و برنامههای سریع اقتصادی و سیاسی، تمام تمرکز خود را بر حل معضلات اقتصادی بکار گیرند.
تشکیل کمیتههای ویژه توسط سران قوا برای تدوین قوانین جدید و جلوگیری از افزایش قیمتها، مبارزه سازمان یافته با فساد آقازادهها و سایر مدیران اداری و افزایش نظارت دولت بر قیمت ها، بخشی از وظایف این کمیتهها میتواند باشد.
…و در نهایت تشکیل “وزارت واکنش سریع” برای بررسی تحولات حساس کنونی و تصمیمگیری عاقلانه برای رفع بحران های سیاسی پیشنهادی است که جای تامل دارد.