×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
پایان 40 سال سیاست‌ورزی/ میترا استاد، کار نجفی را تمام کرد!

پایان 40 سال سیاست‌ورزی/ میترا استاد، کار نجفی را تمام کرد!

 

اخبار سیاسی پایشگر-نام محمدعلی نجفی که یکی از خبرسازترین چهره‌های سیاسی چند سال اخیر در ایران بوده، بار دیگر سر خط خبرهای رسانه‌های فارسی زبان شد؛ این بار با تیتری که همه را غافلگیر کرد: “محمدعلی نجفی، به قتل همسرش اعتراف کرد”.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، نام میترا استاد که روز سه‌شنبه، ۷ خرداد در تهران به قتل رسید یک بار دیگر حدود یک سال پیش در رسانه‌ها مطرح شد. وقتی این خبر منتشر شد که او با محمد علی نجفی، شهردار پیشین تهران و وزیر در چند دولت پیشین در ایران ازدواج کرده است.

پیش از آن این خبر منتشر شده بود که محمدعلی نجفی که چند ماهی بود شهردار تهران شده بود، کناره‌گیری کرده است. ابتدا علت کناره‌گیری او را بیماری عنوان کردند. محمدعلی نجفی ابتدا در اسفند ۱۳۹۶ استعفا کرد، اما شورای شهر تهران که او را با رایی قاطع انتخاب کرده بود، ابتدا استعفایش را نپذیرفت. کم‌کم شایعاتی پیرامون علت استعفای او شکل گرفت و نهایتا شورای شهر استعفای او را پذیرفت.

“ازدواج موقت”، “رابطه نامشروع”، “ازدواج پنهانی” از موارد شایعاتی بود که برخی آن را با کناره‌گیری آقای نجفی مرتبط می‌دانستند، اما خانم استاد پس از کناره‌گیری آقای نجفی تمام این شایعات را رد کرد و گفت که ازدواج قانونی و رسمی آنها ربطی به این کناره‌گیری نداشته است.

حال یک سال بعد نام محمد علی نجفی در صدر خبرهای ایران می‎نشیند آن هم در ارتباط به یک پرونده قتل. نتیجه این پرونده و نقش آقای نجفی در آن هرچه باشد، بازگشت دوباره آقای نجفی را به عرصه سیاسی ایران را تقریبا غیرممکن می‌کند.

محمدعلی نجفی ‘به قتل همسرش اعتراف کرده است’

حدود شش سال پیش که حسن روحانی در روز تحلیف٬ فهرست وزیران پیشنهادی خود را تقدیم رئیس مجلس ایران کرد٬ توانست برخلاف امسال٬ نظر اصلاح‌طلبان و میانه‌روها را جلب کند و کسانی را در این فهرست بگنجاند که شاید تا چند ماه پیش از آن کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که این افراد دوباره بتوانند وارد عرصه مدیریت کلان کشور شوند.

در مقابل بخش عمده‌ای از اصولگرایان، به ویژه اعضای جبهه پایداری مخالفت‌های شدید خود را اعلام کردند، آنان همواره می‌گفتند معترضان به نتیجه انتخابات ۱۳۸۸، یا به قول آنها “اصحاب فتنه”٬ دیگر جایی در سیاست ایران نخواهد داشت.

منتقدان آقای روحانی که بخش عمده‌ای از مجلس نهم را تشکیل می‌دادند٬ از “همراهی با فتنه” به عنوان خط قرمز خود برای رای اعتماد به وزیران او یاد می‌کردند.

یکی از شاخص‌ترین چهره‌های فهرست آقای روحانی٬ محمد علی نجفی، از پرسابقه‌ترین وزرای تاریخ جمهوری اسلامی بود که به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی شده بود.

روی کاغذ آقای نجفی مناسب‌ترین گزینه‌ای بود که می‌توانست وزارت آموزش و پرورش را برعهده بگیرد؛ نه سال تصدی این وزارتخانه٬ رکورد پرسابقه‌ترین وزیر آموزش و پرورش ایران را برای او ثبت کرده بود.

اما او با یک رای کمتر از حد نصاب نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد و در کنار دو وزیر پیشنهادی دیگر از راه یافتن به هیئت وزیران دولت یازدهم باز ماند. دلیل مخالفت صراحتا مشخص بود: “همراهی با فتنه”.

نهایتا استدلال‌های او نتوانست نمایندگان مخالف را قانع کند و برخلاف وزیرانی مانند بیژن زنگنه٬ عباس آخوندی و محمود حجتی که با همین اتهام‌ها روبرو بودند و با آرایی شکننده به وزارت رسیدند، آقای نجفی به وزارت نرسید.

با این حال محمدعلی نجفی که از معتمدان حسن روحانی بود٬ توانست در مسئولیتی دیگر وارد کابینه شود و در تمام چهار سال دولت یازدهم در سمت‌های مختلف و هر جا که حسن روحانی به او نیاز داشت٬ حاضر باشد.

نخستین مقام او در دولت یازدهم٬ معاونت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی بود. او بلافاصله پس از تصدی ریاست میراث فرهنگی مدیران ارشد این سازمان را برکنار کرد و دو نفر از روسای سابق این سازمان یعنی مهدی حجت و محمد بهشتی را به ترتیب به سمت قائم مقام و مشاور ارشد خود گمارد.

این سازمان که هشت سال در اختیار نزدیک‌ترین یاران محمود احمدی‌نژاد‌ (کسانی چون اسفندیار رحیم مشایی٬ روح‌الله احمدزاده کرمانی٬ حمید بقایی و محمد شریف ملک زادگان) بود٬ این بار زیر نظر کسی قرار گرفت که باز هم از نزدیکان رئیس جمهور بود.

منتقدان دولت٬ انتصاب آقای نجفی در راس سازمان میراث فرهنگی را به انتصابات محمود احمدی نژاد در این سازمان تشبیه کردند و گفتند که این سازمان به “حیاط خلوت” رئیس جمهور تبدیل شده که کسانی که مورد تایید کلیت نظام نیستند را در این سمت قرار می‌دهد.

 

به نوشته بی بی سی،با آغاز کار دولت دوازدهم با آنکه از پیش نام او به عنوان گزینه اصلی شهرداری تهران مطرح بود٬ اما شنیده می‌شد که شاید او به عنوان وزیر آموزش و پرورش و یا وزارت علوم به مجلس معرفی شود.

با این حال او از پیش موقعیت خوبی نزد شورای شهر جدید تهران داشت و از ابتدا که فهرست گزینه‌های شهرداری تهران مطرح شد در صدر قرار گرفت و در فهرست نهایی رای هر ۲۱ عضو شورا را به دست آورد.

اما دوره شهرداری او بیش از هفت ماه بیشتر طول نکشید و نهایتا استعفای او یک سال پیش پذیرفته شد. حال یک سال بعد از آخرین پست آقای نجفی او نامش به عنوان مظنون اصلی قتل همسرش مطرح شده است.او از پایه‌گذاران حزب کارگزاران سازندگی از احزاب میانه‌رو نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی بوده است.

false
true
false
false

true