×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
لایحه اعطای تابعیت از مادر ایرانی به مجلس فرستاده شد

لایحه اعطای تابعیت از مادر ایرانی به مجلس فرستاده شد

اخبار سیاسی پایشگر- معاون اول رییس جمهوری از ارسال لایحه ای به مجلس شورای اسلامی برای اعطای تابعیت از مادر ایرانی به فرزندان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، «اسحاق جهانگیری» روز دوشنبه در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهارداشت: پیش از این تنها اعطای تابعیت ایرانی از پدر امکان پذیر بود، اما به تازگی لایحه ای را به مجلس فرستادیم که فرزندان بتوانند از مادر ایرانی نیز تابعیت دریافت کنند.
وی افزود: سرمایه های یک کشور و ذخایر نهفته ای که در استعداد ها وجود دارد، بار سنگینی بر دوش دولت، نهاد ها و همه جامعه ایجاد می کند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که ما باید بتوانیم کشور را از شرایط دشوار پیش رو نجات دهیم، گفت: عبور کشور از این شرایط با ذخایر علمی و نمادین امکان پذیر است.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خوشحالم که شادروان مریم میرزاخانی به عنوان دانشمند جوان ایرانی توجه همه دستگاه ها، انجمن های علمی، نهادهای تخصصی و اجرایی را به موضوع زن و علم جلب کرد، بطوری که به پاسداشت وی روز تولدش در سطح جهان به نام روز زن و ریاضیات انتخاب شد.
وی ادامه داد: میرزاخانی در رشته ریاضیات افق‌های جدیدی را در نوردید و موجب شد در سطح بین‌المللی این جایگاه را داشته باشد و طبیعی است که در وطن خود باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و دستگاه‌های اجرایی باید این موضوع را با جدیت مورد توجه قرار دهند.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این جوان نخبه ایرانی که عمر کوتاهی داشت با علم خود در سطح بین المللی، ایران را در جهان سربلند کرد.
جهانگیری اظهار داشت: دانشمندان بزرگ در داخل و خارج کشور به عنوان سرمایه ملی، نمادین و قهرمان های کشور هستند و به اتکاء، نام و کارنامه آنها می توان انگیزه ها را تقویت، استعدادها را کشف، سرمایه اجتماعی را افزایش و رویکردهای اجتماعی کشور را اصلاح کنیم.
جهانگیری به سخنان مطرح شده در این جلسه اشاره کرد و گفت: گفته شد که مرحوم مریم میرزاخانی اصرار داشت که فرزندش تابعیت ایرانی داشته باشد، به پاس احترام به زنان ایرانی لایحه ای به مجلس فرستادیم تا فرزندان ایرانی بتوانند از مادران خود تابعیت بگیرند که امیدواریم در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
وی یادآورشد: ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که قدرت و اعتبار سرمایه های علمی و نمادی کشور به ذخایر ناگفته ای که از استعدادها در نقاط دور و نزدیک کشور،در شهر و روستا وجود دارد اینها بار مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش دولت و نهادهای علمی و همه اقشار جامعه در واقع دارد ایجاد می کند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: آن مسئولیت این است که ما بتوانیم کشور را از شرایط دشوار پیش رو عبور بدهیم و این مدد سرمایه علمی و نمادین امکان پذیر است، مسئولیت تبدیل تهدیدها به فرصت ها و مسئولیت گشودن افق های جدید از دل حوادث سخت و تلخی که ما با آن روبرو هستیم.
جهانگیری همچنین گفت: یکی از کارهای مهمی که بایذ انجام شود افزایش امید در داخل کشور و امیدواری نسل جوان و مردم ایران نسبت به آینده کشورشان است و راهکار آن هم این است که نخبگان، اساتید، دانشگاهیان کشور افق های جدیدی پیش روی جامعه باز کنند و مردم آینده امیدوارکننده ای ببینند.
وی به شرایط سخت کشور در دوران تحریم اشاره کرد و یادآور شد: ما با ظالمانه ترین تحریم هایی که آمریکا علیه یک کشور می توانست وضع کند، روبرو هستیم. اقتصاد کشور می توانست در معرض شکوفایی قرار گیرد و به سمت توسعه حرکت کند ، زندگی و رفاه مردم در آن رقم زده شود.
وی اضافه کرد: سرمایه های علمی و نمادین در کشور می توانست با گشودن افق های جدید و تبدیل تهدیدها به فرصت ها و افزایش امید، افق های جدیدی پیش روی جامعه باز کند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین اظهار داشت: شرایط فعلی بسیار دشوار است از طرفی با ظالمانه ترین تحریم ها آمریکا مواجه هستیم و اقتصادی می توانست در مسیر شکوفایی حرکت کند در معرض تهدید تهدید قرار گرفته است، همچنین در روزهای اخیر با وقوع سیل در بخش وسیعی از کشور مواجه بودیم.
جهانگیری با تاکید براین که کشور به شدت به بارندگی نیاز داشت، خاطرنشان کرد: سال گذشته یکی از دغدغه های ما تامین آب شرب برخی شهرها و روستاها در سال 98 بود.
وی با بیان این که سیل نعمت و عنایت خداوند بود، ادامه داد: این سیل مناطق مهمی از کشور چون استان گلستان و مازندران و 24 استان دیگر را در بر گرفت و هرکدام تا حدی خسارت‌های جدی از دیدند و در دو جلسه ای که هفته گذشته برگزار کردم در برآورد اولیه حدود 40 هزار میلیارد تومان به زندگی مردم اعم وسایل زندگی و زیرساخت های کشور به ویژه در بخش راه خسارت وارد کرد.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: حضور مردم و نهادها و دستگاه های مختلف نشان داد که این ملت می تواند از فرصت های درونی خود برای پیشرفت کشور استفاده کند، از دل هر سختی ، ظرفیت ها و فرصت هایی را می شود بیرون آورد.
جهانگیری خاطرنشان کرد: کار زنان، جوانان، نخبگان و دانشگاهیان در واقع این است که این فرصت های عظیم را شناسایی و در مسیر قاعده مندی برای توسعه و پیشرفت کشور قرار دهیم.
وی افزود: ما به شدت به زبان و فهم مشترک از مسائل و حل آن نیازداریم. ما نیاز داریم برای عبور از مشکلات واژه هایی چون امید، تاب آوری، همبستگی، تحرک، تفاهم برای عبور از شرایط سخت تبدیل کنیم. می توان ظرفیت جامعه علمی و نخبگان و سرمایه های نمادین کشور را به میدان آورد. کارآمدی دولت و جمهوری اسلامی جز با به صحنه آوردن این سرمایه ها امکان پذیر نیست.
معاون اول رییس جمهوری اظهارداشت: دستگاه های اجرایی باید از تمام ظرفیت مراکز علمی کشور استفاده کنند و جفاست که در چنین شرایطی به نهادهای علمی کشور کم توجهی شود. آینده ایران بی تردید در گرو توسعه علم است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر کشور از نظر علمی توسعه یافت همه ابعاد توسعه کشور متاثر می شود و به سمت پیشرفت حرکت می کند. در این بخش زنان به عنوان نیمی از جامعه پیشرفت همه جانبه کشور جایگاه شایسته خودشان را داشته باشند و مدیران کشور باید این مسیر را باز کنند.
وی افزود: در شورای عالی اداری تصویب کردیم در برنامه ششم توسعه دست کم 30 درصد مدیریت کشور در اختیار زنان باشد. در گزارش رییس دانشگاه تهران و قائم مقام وزیر علوم آمده بود که حدود 46 تا 47 درصد دانشجویان کشور یعنی نزدیک به چهار میلیون دانشجو و بیش از 27 درصد هیات علمی دانشگاه ها از زنان هستند.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: هر کجا که میدان را باز کردیم و فرصت رقابت ایجاد کردیم زنان جایگاه خودشان را بدست آوردند. هرجا که زنان نتوانستند جایگاه خودشان را بدست آورند که با تصمیم گیری مدیریتی زمینه رقابت فراهم نبوده است.
جهانگیری ابرازامیدواری کرد فرصت لازم برای بهره گیری از توانمندی زنان جهت توسعه کشور فراهم شود.
به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم (جایزه دکتر مریم میرزاخانی) با هدف تقویت خودباوری و مسئولیت پذیری بانوان دانشگاهی، پیش از ظهر دوشنبه در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
مریم میرزاخانی ریاضی‌دان و استاد دانشگاه استنفورد تنها زن و نخستین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز (بالاترین جایزه در ریاضیات) روز 23 تیرماه 96 در 40 سالگی به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در کالیفرنیای آمریکا درگذشت.
به پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان 22 اردیبهشت ماه را به عنوان ‘روز جهانی زن در ریاضیات’ نامگذاری کرده است.

false
true
false
false

true