×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
سطح توانگری شرکت بیمه میهن به سطح دو رسید

پایشگر- بیمه میهن اعلام کرد بر اساس نامه مورخ ۱۳۹۷/۰۵/۳۰ مدیر کل نظارت مالی بیمه مرکزی ج.ا.ا ، سطح توانگری شرکت بیمه میهن بنا بر گزارش هیأت مدیره و بازرس قانونی به سطح دو رسید.

به گزارش پایشگر به نقل از ریسک نیوز، این شرکت چندی پیش افزایش سرمایه تا مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان را در دستور کار قرار داد ضمن اینکه ازاد سازی ذخایر نیز طی مدت اخیر از سوی این شرکت انجام گرفت.
اگرچه تاثیر افزایش سرمایه در بالا رفتن سطح توانگری مالی بیمه میهن بیشتر است اما نمی توان از ازاد سازی ذخایر نیز چشم پوشی کرد همان برنامه ترمیم مالی که بیمه دی در زمان بختیاری در دستور کار قرار داد که به نظر می رسد این برنامه این روز ها راهکار بیمه گران برای افزایش توانگری مالی شده است.
ذخایر آزاد شده در دو شرکت فوق از نوع فنی و تکمیلی بوده است که مانند یک اندوخته متعلق به سهامداران عمل می کنداگر چه با آزاد سازی این ذخیره عملا نقدینگی بوجود نمی آید اما باعث ترمیم و تعدیل زیان های سنواتی شرکت بیمه می گردد.

مجید بنویدی ، مدیر عامل بیمه میهن ، طی نامه ای به بورس اعلام کرده ، ذخایر فنی تکمیلی و خطرات طبیعی را با مجوز شورای عالی بیمه آزاد می کند.

مجید بنویدی در نامه خود به بورس تاکید کرده، با توجه به کاهش پرتفوی و پرداخت خسارت در سنوات قبل و کاهش تعهدات آتی هیات مدیره این شرکت تصمیم به آزاد سازی بخشی از ذخایر فنی و تکمیلی و خطرات طبیعی بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۴ آیین نامه ۵۸ شورای عالی بیمه گرفت که درخواست آن برای بیمه مرکزی ارسال شده است.

وی تصریح داشته، با توجه به کاهش ۶درصدی حق بیمه صادره و افزایش ۵دصدی خسارت پرداختی با اعمال موارد فوق زیان اعلامی سال ۹۶ به ازای هر سهم ۵۶۴ ریال تغییرات با اهمیت و چندانی نخواهد داشت .

ایین نامه چه می گوید؟
ایین نامه شماره ۵۸ در راستای اجرای ماده ۶۱ قانون بیمه تدوین شده است.بر طبق آیین نامه ۵۸ یکی از ذخایری که برای بیمه های زندگی و غیر زندگی گرفته می شود ذخیره فنی تکمیلی و خطرات طبیعی است که بابت تضمین تعهدات موسسات بیمه در مقابل خسارات ناشی از حوادث فاجعه آمیز منظور می شود که شامل ۳ درصد حق بیمه صادره بیمه های زندگی و همچنین ۳ درصد حق بیمه های غیر زندگی پس از کسر حق بیمه اتکایی واگذاری است.

همچنین در این آیین نامه تصریح شده استفاده ازین ذخیره به غیر از موارد مربوط به حوادث و خطرات طبیعی منوط به پیشنهاد شرکت بیمه و تصویب شورای عالی بیمه خواهد بود.

حافظه تاریخی چه می گوید؟

بازگشت به دو سال پیش روزهائی را مجسم می کند ه بیمه دی توانست از شورای عالی بیمه جهت آزاد سازی ذخایر مجوز بگیرد.

در ان روزها حبیب میرزائی ، معاونت نظارت بیمه مرکزی ، در خصوص بحث ازاد سازی ذخایر که طی سال های اخیر از سوی چند شرکت بیمه صورت گرفته و تحلیل نظرات مخالفین به ریسک نیوز اعلام کرد : در صورتهای مالی شرکتهای بیمه ظرفیتی دیده شده تحت عنوان ذخیره فنی تکمیلی و حوادث طبیعی که کارکردش این است که بخشی از منابع شرکت برای تعهدات غیر منتظره و اتی شرکت کنار گذاشته می شود و این ظرفیت در شرکتها به صورت جمع شونده است و اگر شرکتی در موقعیتی قرار بگیرد که بخواهد استفاده کند اگر در راستای حوادث طبیعی باشد شورای عالی بیمه به شرکت اجازه استفاده داده اما اگر بخش هایی باشد که در ایین نامه تثبیت نشده باید به تصویب شورای عالی بیمه برسد .این ظرفیت قانونی است و در چند سال اخیر علاوه بر بیمه دی سه شرکت دیگر هم ازین ظرفیت استفاده کردند به طوریکه مدیران شرکت در جلسات کارشناسی با نهاد ناظر توجیه و دلیل منطقی می اورند.

به گفته وی این آزاد سازی در واقع یک نوع اصلاح حساب است و اصلا جای هیچ نگرانی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که درست است که ازاد سازی ذخایر توانگری مالی شرکت را افزایش می دهد ولی اگر شرکت به خسارت هنگفتی مواجه شوند تهعدات اتی خود را چگونه ایفا می کند ، تصریح کرد : شرکتهای بیمه اگر به لحاظ توانگری مشکلی داشته باشند کل منابع ، داراییهایشان و اگر فراتر ازین ثابت شود که دچار ورشکستگی است حتی دارایی شخصی مدیران هم تضمین انجام تعهدات شرکتها خواهد بود مانند بیمه توسعه.

نادر مظلومی ، عضو شورای عالی بیمه همچنین به ریسک نیوز گفت:اگر چه به واقع و به لحاظ فنی این ذخیره برای حوادث فاجعه آمیز جمع می شود و از نظر من جنس این ذخیره با سایر ذخایر قانونی هم متفاوت است علاوه براینکه پس آزاد سازی به مفهوم توزیع بین سهامداران به طور مستقیم نیست زیرا از جیب خود سهامداران کنار گذاشته شده؛ اما واقعیت این است که وقتی یک شرکت بیمه ای در سایه مدیریت فاجعه امیزش با مشکل مواجه شده باید به نحوی از برخی ابزار ها استفاده کرد و به آن کمک کرد وگرنه به زودی ورشکست می شوند.

به گفته وی ذکر این نکته هم ضروری است که سایر ذخایر به شکلی تعهدات شرکتهای بیمه اند یعنی تا زمان منقضی شدن بیمه نامه ها تعهدات شرکتهای بیمه نسبت به بیمه گذاران هستند اما خاصیت ذخیره تکمیلی جمع شوندگی انها در طول زمان است پس نمی توان گفت مشخصا متعلق به گروه بیمه گذاران خاصی باشد.

موافقان مخالفان چه می گویند؟

برخی کارشناسان معتقدند ، از آنجا که ذخائر در سمت چپ ترازنامه به عنوان یک بدهى شرکت بیمه ثبت می شود حذف آن منجر به افزایش نسبت توانگرى می گردد و همچنین کاهش زیان انباشته موجب افزایش حقوق صاحبان سهام و افزایش توانگرى مالی می شود پس جبران زیان انباشته از محل ذخائر منجر به اصلاح ساختار مالى و افزایش توانگرى شرکت بیمه شده و کاملا به نفع سهامداران است .

از سوی دیگر برخی صاحب نظران آزاد سازی این ذخایر را خطر ناک توصیف می کنند چرا که معتقدند جبران زیان هاى ناگهانى از محل ذخائر حوادث طبیعى و فنى تکمیلى صورت می گیرد و این ذخایر زمانى بکار مى آید که خطرات فاجعه آمیزى روى دهد نه براى پرداخت زیان انباشته و این کار یعنى بخطر انداختن بیمه گزارانى که از شرکت بیمه مى خرند و نمى دانند در زمان وقوع خسارتهای هنگفت چه اتفاقى خواهد افتاد.

false
true
false
false

true